Speciaal voor jongeren in de tienerleeftijd heeft de politie een website waar vragen gesteld kunnen worden die te maken hebben met veiligheid. In de ruimste zin van het woord. Bijvoorbeeld over loverboys, drugs, geweld, boetes, internet, alcohol of vernieling.
De website bestaat al wat langer maar is onlangs vernieuwd om nog beter op de doelgroep in te kunnen spelen. Een van de onderwerpen die aan bod komen gaat over ‘sexting’. Dat is het verspreiden van seksueel getinte of uitgesproken seksuele foto’s of filmpjes via de sociale media. Het gaat om doorgaans om intieme beelden die jongeren in een bepaalde relatie gemaakt hebben en naar elkaar sturen.
Onbewust, maar soms uit kwaadaardigheid worden die beelden in grotere kring verspreid. Als de persoon in kwestie daar herkenbaar op staat heeft dat nare gevolgen. Zoals ene Chantal uit ervaring weet. Zij voert zelfs een rechtszaak tegen Facebook om er echter te komen wie een seksueel filmpje van haar op internet heeft gezet.
Tijdens ‘Hilvarenbeek digitaal in verbinding’ besteden we ook aandacht aan sexting, een van de negatieve uitwassen van sociale media. Veel ouders maken er zich zorgen over dat hun kinderen er door in moeilijkheden komen.
- Hoe werkt de politiesite?
De politie geeft je antwoord op heel veel vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op en je krijgt snel antwoord. Wil je direct antwoord? Chat dan op dinsdag- en donderdagavond tussen 19 en 21 uur met de politie. Je krijgt altijd een betrouwbaar antwoord van ons. Precies zoals je van de politie mag verwachten!
> Ga naar Vraag het de politie